Friss topikok

Marketing EXPRESSZ

NEM KELL TÖBB PÉNZT FELESLEGES MARKETING ESZKÖZÖKRE KÖLTENIE! A Marketing EXPRESSZ 12 hónapos programjával végigvezetjük Önt, és a vállalkozását a marketing tervezés lépésein. A program végére már csak olyan marketing eszközök lesznek “használatban” az Ön vállalkozásában, amelyek nem viszik a pénzt, hanem bevételt eredményeznek a vásárlók és a fizető ügyfelek által. Studio-B Marketing Kft.

Linkblog

Az emberi kíváncsiság és gyarlóság a marketingben

2007.08.22. 00:04 | dkny | 11 komment

A mai napon ezt az e-mailt kaptam:

Szia Vanda!

Küldd már el légyszi a számod, mert ellopták a telefonom, és nincs meg. Elküldöm az oldalt amit ígértem, tudod itt vásároltam magamnak a Gucci cipőt is. De más márkák is vannak fent, mint pl. D&G, Armani, Chanel….. Az oldal címe: www.partyruha.net Majd írj, és a számodat se felejtsd el.

Puszi: Bogi

Hogy mi ebben az érdekes? Pusztán az, hogy nem vagyok Vanda és Bogi nevű ismerősöm sincs! De ezen nem is lepődöm meg, hiszen ez egy álcázott eDM, vagy spam! Igen nagy a valószínűsége, hogy ezt rajtam kívül még nagyon sokan megkapták. (Hogy korrekt legyek ezt a bejegyzést elküldöm Boginak!)

Ezek az akciók azért működnek, mert alapesetben azt gondoljuk, hogy 2 ember privát életéből kapunk egy kis ízelítőt, és ha mondjuk valami nagyon jó dolgról írnak benne (mert írnak, és véletlenül egy link is van benne), akkor az felkelti/felkeltheti az érdeklődésünket. A jó dolgokról ugye mi sem szereténk lemaradni.

Az nem biztos, hogy nagy bevételük lesz ettől az akciótól, de az tuti, hogy nagy számban nézik majd meg az emberek az oldalukat!

Az ilyen forma marketing akciók teljes mértékben az emberi kíváncsiságra, és az érzelmekre épülnek! Sajnos 1%-os időszakban több alapítvány is hasonló levelekkel próbálkozik. Többet meg is őriztem és nagyon gondolkodom rajta, hogy a téma megérne egy bejegyzést ide. Na, de erről majd később.

Én így írtam volna ezt a levelet:

Szia!

Képzeld tegnap, amikor bulizni voltunk, akkor ellopták a mobilomat, azzal a Gucci táskával együtt, amelyet közösen rendeltünk a netről. Ma megyek veszek egy másik mobilt, meg kellene egy másik táska is. Segíts kérlek választani! D&G, Armani, vagy Chanel táskát szeretnék. Az oldal címe: www.partyruha.net

Puszi: Bogi

Szöllősi Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpress.blog.hu/api/trackback/id/tr86145641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vass József · http://online-ertekesites.hu/ 2007.08.22. 08:17:36

Nálam is lebukott Bogica!

Kb. két hete nézett engem is halnak (tudod, annak a neve a Vanda:).

Meg is írtam neki, hogy ... na de inkább beillesztem ide:

"Ez szerintem félresikerült, vagy SPAM?

Ha SPAM, akkor nagyon ötletes :) de egy elég volt."

Szóval finom voltam, és udvarias, habár biztos voltam benne, hogy SPAM. Viszont a technika annyira megtetszett, hogy nem volt lelkem durván reagálni, pedig újabban nagyon elküldöm az idétlenkedőket.

Van legális útja is az e-mail címek gyűjtésének, ráadásul szelektált módon, amivel csak a legjobb vevőjelöltjeim elérhetőségét kérem el ;)

Üdv:
Józsi

U.i.: Tetszik az új design.

dkny · http://www.marketinglife.hu 2007.08.22. 08:22:23

Én személy szerint csak elküldtem neki ezt a bejegyzést, és igen az ötlet nem rossz, ezért is fogunk egyre több ilyen akcióval találkozni.

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu/blog 2007.08.22. 20:43:25

Spamelni tilos. Ha az ötlet amúgy halványan messziről talán egy kicsit jó is lenne, akkor is. Egy ilyen spam ezt az üzenetet közvetíti: "Jajj nincsenek vásárlóink, kérlek szépen érdekeljen már valakit a boltunk"

A weboldalról nem is beszélve...
Vegyek szupermárkás cuccokat egy olyan oldalról, ahol alig olvasható a szöveg? Na ne.

Kár egy amúgy teljesen jó ötletet ilyen filléres eszközökkel megvalósítani.

Hátha most olvassa ez a Bogi vagy ki, aztán megoldják ezeket a hirdetési, arculattervezési gondokat..
_____________________

Ui: Az új design jobb, a szöveg jobban tördelt, átláthatóbb, olvashatóbb, használhatóbb stb

slam · http://szakdolgozatiras.hu 2007.08.27. 19:59:03

Valójában Bogi nem Bogi és nem is küld spam-eket... (Szerintem)
Én már tucatnyi hasonló emailt kaptam az utóbbi két hónapban és úgy látom, hogy valószínűleg feltört email címen keresztül jönnek a levelek és a feladó nem is tud róluk.
Jómagam nem vagyok annyira elnéző az ilyen spam-ekkel szemben mint Ti, így a következőknél időt és energiát fogok szánni egy feljelentés írására, mert még ha lassan is, de betelt nálam a pohár...

dkny · http://www.marketinglife.hu 2007.08.27. 21:01:57

Igen, csak egy-két jól megfogalmazott mondattal a SPAM küldők megtudják védeni magukat.

slam · http://szakdolgozatiras.hu 2007.08.27. 22:34:43

Épp ezért szerintem nem az üzenet küldőjét, ha nem a tárgyát képező honlapot (haszonélvezőjét) kell a spam miatt támadni...

Noname 2007.09.05. 01:01:52

Véleményem szerint akinek nem megy az üzlet, annak nem érdemes reklámozni, mert attól nem is fog menni! Reklámra annak van szüksége, akinek alapjáraton is megy, csak szeretne mondjuk egy magasabb szintre jutni. Mert ugye ha nem megy valami, akkor ott hibádzik vmi amit a reklám előtt nem ártana kijavítani.

Slam: ez egy jó ötlet. 1 db levél kitörlése kb. 1 másodperc. De jelentsük fel minél több helyen, mert akkor több órát eltölthetünk vele aztán verhetjük a mellünket. (Mellékesen szerinted ezeket el tudják ítélni? Gondolod hogy akik így hirdetnek, azok annyi ésszel vannak megáldva mint Te és még alá is írják a leveleket? Már bocs, nem sértésnek szántam.) Ja és a szomszédot se feljtsük el feljelenteni az Apeh-nél, mert neki megy a business. Hát igen, ezért áll még mindig ott országunk ahol áll, mert túl sok ilyen gondolkodású ember van. Miért nem gondolkodsz inkább el azon, hogy neked is kellene valamit csinálni az életben, nem csak a TV-t bámulni a sör mellett trikóban esténként?

Tudod mit, azt ajánlom neked, hogy az erre fordított idődet inkább hasznosítsd. Találj ki egy üzleti tervet és valósítsd meg. Ha sikerül, pár év múlva meg fogod köszönni nekem.

Ha pedig nem értesz egyet velem, az sem baj, csak aztán nehogy egyszer a te mailcimeddel is kiküldjön valamelyik feljelentett tag pár százezer reklámlevelet. Mert ugye akkor téged fognak megkeresni a hatóságok.
Kérdezem én ez jobban megéri, mint a delete gomb megnyomása?

gna 2007.10.08. 10:33:12

Csak egy röpke válasz.

A spam, nem csak egy del gomb megnyomása. A spam átmegy a neten, és a sávszélességet, szerverkapacitást lefoglalva több kárt is okoz. Amint egy leveled a spammerek miatt nem jut el valakihez, és te ettől egy milliós üzlettől esel el, biztosan változni fog a véleményed.

Nem a "jelentsük fel a szomszéd tehenét mert ott a fű is zöldebb" témáról van itt szó, hanem arról, hogy a spamszűrésre fordított időt produktívabban használva már a marson lehetne építkezni, de még mindig a spamet kell szűrni...

Amúgy az, hogy te nem látod mennyi spamet kapsz az csak azért van mert mások azon dolgoznak hogy a szűrés menjen ne neked kelljen a del gombot nyomkodni. Ha neked kellene ennyiszer a del gombot nyomni ahányszor helyetted spamet szűrtek ki biztos féjna a kezed. És, ha valaki egy jólsikerült feljelentéssel pont téged óv meg 15000 spamlevéltől akkor sztem köszönd meg neki, és ne legyél már világmegváltó, ez az ország csak annyira jut mint a szűklátókörű emberek benne, de hagyjuk a politikát ki innen mert az nem a spam körbe tartozik.

Más:
a partyruha.net egy 1 évre regisztrált domain (egy jómultú cégnél az 1 éves domain nem rövid kicsit)
a domain tulajdonosa egy amerikai postafiók(!)
a weboldalt egy magyar szerveren tartják fenn ami az NLG-System Bt. IP tartományba tartozik, és az oldal IP-je az NLG egyik szerverére mutat.
Az oldal META-jában egy Dreamworld kft. van copyrightként megadva akik weboldal fejlesztéssel is foglalkoznak.

Ezen magyar résztvevők egyike sem gondolta volna, hogy spam témában fog a nevük felmerülni

Jah és mégegy, te rendelnél egy ilyentől? én nem, de esélyes hogy egy csitri anyu zsebéből lazán dobna fel rendelést gucci-ra és máris ugrott a pénz, csak hogy tovább ne menjek.

gna 2007.10.08. 10:41:29

Csak egy röpke válasz.

A spam, nem csak egy del gomb megnyomása. A spam átmegy a neten, és a sávszélességet, szerverkapacitást lefoglalva több kárt is okoz. Amint egy leveled a spammerek miatt nem jut el valakihez, és te ettől egy milliós üzlettől esel el, biztosan változni fog a véleményed.

Nem a "jelentsük fel a szomszéd tehenét mert ott a fű is zöldebb" témáról van itt szó, hanem arról, hogy a spamszűrésre fordított időt produktívabban használva már a marson lehetne építkezni, de még mindig a spamet kell szűrni...

Amúgy az, hogy te nem látod mennyi spamet kapsz az csak azért van mert mások azon dolgoznak, hogy a szűrés menjen, ne neked kelljen a del gombot nyomkodni. Ha neked kellene ennyiszer a del gombot nyomni ahányszor helyetted spamet szűrtek ki biztos fájna a kezed. És, ha valaki egy jólsikerült feljelentéssel pont téged óv meg 15000 spamlevéltől akkor sztem köszönd meg neki, és ne legyél már világmegváltó, ez az ország csak annyira jut mint a szűklátókörű emberek benne, de hagyjuk a politikát ki innen mert az nem a spam körbe tartozik.

Más:
a partyruha.net egy 1 évre regisztrált domain (egy jómultú cégnél az 1 éves domain nem rövid kicsit?)
a domain tulajdonosa egy amerikai postafiók(!)
a weboldalt egy magyar szerveren tartják fenn ami az NLG-System Bt. IP tartományba tartozik, és az oldal IP-je az NLG egyik szerverére mutat.
Az oldal META-jában egy Dreamworld kft. van copyrightként megadva akik weboldal fejlesztéssel is foglalkoznak.

Ezen magyar résztvevők egyike sem gondolta volna, hogy spam témában fog a nevük felmerülni

Jah és mégegy, te rendelnél egy ilyentől? én nem, de esélyes hogy egy csitri anyu zsebéből lazán dobna fel rendelést gucci-ra és máris ugrott a pénz, csak hogy tovább ne menjek.

anonymous 2008.02.14. 16:10:59

Hello.Nekem volt szerencsém(szerencsétlenségem) rendelni is tőlük,és elég érdekes minőségű terméket hoztak ki(erősen hamisítványgyanús) a 3 napos visszafizetési garanciát nem tartják be,egyszerűen nem lehet elérni őket,emailben sem,és telefonon sem mikor korábban emailen és telefonon is kellett egyeztetnem velük.

gabó 2008.03.27. 13:59:41

Ha kegyetlen akarok lenni azt is írhatnám, hogy aki nem ért egy kicsit is a márkás ruházathoz, az miért rendel egy ilyen oldalról márkás ruházatot?
Persze, hogy minden az oldalon található ruha olcsó Hamisítvány.
Én személy szerint ez ellen lépnék fel kicsit hangosabban, mert már elegem van belőle, hogy a normális tisztességes kereskedő az ilyen szemét alakok miatt nehezen tud érvényesülni. No Spam! No Fake!
Na most én meg jól Nem írom ide a webshopom címét, ahol eredetiket árulok, az ilyen mocsok vásárlókat megkárosítókkal szemben. Ez remélem így nem reklám!!!
De könyörgöm, nézzétek már meg mit vesztek, emberek!
Ha nincs legalább 3 totál éles, jól látható, kiváló minőségű nagyméretű kép a termékről, és nincs valóságos üzlethelysége a shopnak, ott NE vásároljatok!!!
Üdv.
Shop tulajdonos
süti beállítások módosítása