Friss topikok

Marketing EXPRESSZ

NEM KELL TÖBB PÉNZT FELESLEGES MARKETING ESZKÖZÖKRE KÖLTENIE! A Marketing EXPRESSZ 12 hónapos programjával végigvezetjük Önt, és a vállalkozását a marketing tervezés lépésein. A program végére már csak olyan marketing eszközök lesznek “használatban” az Ön vállalkozásában, amelyek nem viszik a pénzt, hanem bevételt eredményeznek a vásárlók és a fizető ügyfelek által. Studio-B Marketing Kft.

Linkblog

MLM - Elemelem a pénzt....

2007.11.21. 12:44 | dkny | 11 komment

Sajnos megint rákellett jönnöm, hogy az embereket még mindig óriási erővel próbálják meg bizonyos üzletekbe beszervezni. Hát, engem is megpróbáltak (újra), de most is ellenálltam.

Újra levezették előttem, hogy a 3. hónap végén már 700.000,-Forintot fogok keresni, de már az első hónapban is több mint 150ezer jön a konyhára. És, ahogy látom ezeknek a szép számoknak még nagyon sokan bedőlnek.

Aztán mit kap az ember: nyomulj rá az ismerőseidre, lépjél be több tízezerért, vegyél meg oktató anyagokat, gyere el a szemináriumokra, konfernciákra és már menni is fog a business.

Hát, ez sajnos nem működik. És, akkor még nem beszéltünk arról, hogy bizonyos "beetető" mondatok a belépés után a feledés homályába merülnek.

Jó lenne, ha az emberek figyelnének arra, hogy mibe is szeretnék őket belevonni, és átgonolnák azt, hogy ha nincs pénz, akkor nem biztos, hogy az a legjobb ötlet, ha "kiképzik" magukat mondjuk harmincezerért! Tessék gondolkodni!

Szöllősi Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpress.blog.hu/api/trackback/id/tr17236862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erdélyi Norbert · http://www.arajanlatmarketing.com/blog 2007.11.21. 23:31:40

Szegény Benke Gábor barátom most kitérne a hitéből: De én is elküldöm az MLM-eseket, van néhány sablonom is erre, a legbénázósabb megkeresések meg jók lesznek blogbejegyzés témának, most egész sok ilyenem van, thanks iwiw.

Komolyra fordítva: Az a baj , hogy az MLM-et mentőövnek, meg biznisz-for-dummies nak hirdetik a szerencsétlen beszervezők, pedig komoly üzlet is lehetne, de ugyanúgy nem való mindenkinek, mint ahogy az emberek kis százalákából lesz elismert pék, könyvelő, vagy úszómester.

Szöllősi Gábor 2007.11.22. 09:13:34

Igen, nem lehet mindenki hálózatépítő guru, csak az a gusztustalan egy kicsit, hogy ez nem igazán érdekli azt, aki mondjuk engem beakar szervezni, csak az, hogy lépjek be (x Forintos regisztráció után) és vásároljak, hogy neki meglegyen az egysége. És ebben az a legborzasztóbb, hogy azt mondják az embereknek, hogy az ismerősit próbálja meg beszervezni! Na, erről ennyit..........

Benke Gábor · http://www.tudatoshaztartas.hbu 2007.12.02. 21:34:24

Sziasztok!

Lúzerségem miatt csak most vettem észre, hogy engedélyeznem kell a hozzászólásokat a blogomban... :-)

Láttam Gábor írtál is egy HSZ-t még augusztusban!

Nap mint nap tapasztalom és mióta elindult a th.hu azóta nincs olyan nap, hogy ne kapnék valakitől én is ajánlatot egy éppen most induló, mégcsak az előregisztráció van témájú, csúcsbusinessről szóló megkeresést! Egyáltalán miért gondolják úgy az emberek, hogy ha valaki sikeres egy üzletben, akkor rögtön bele is fog kezdeni egy másikba? Ez nekem örök rejtély marad!

Ez valami olyasmi lehet, hogy itt a sportkocsim, aztán nyugodtan menjél vele egy kört, tök mindegy, hogy van-e jogsid, vagy vezettél-e már életedben autót... Ezek a kétségbeesett megkeresések is valami ehhez hasonló dolgok! Beléptették valahová, fűt-fát ígértek neki és magárahagyták... "Mönjél fiam és zaklasd az ismerőseid!" Mi az eredmény? Sz*rrá törik a sportkocsi!

Na, a lényeg szerintem az, hogy nem szabad bedőlni ezeknek a könnyen szerezhető millióknak, igen ismerek olyanokat akik több milliót keresnek havonta, napi 1-2 órás "munkával", csak ne felejtsük el, hogy Ők kivétel nélkül 7-8 éve hálózatépítők... komoly munka van mögötte és tapasztalat!

Pont jövő hétvégén tartunk évzáró bálat a csapatomnak és számolgattam! Meglepő eredmények vannak ám! 2006 január óta 12,5 millió Ft jutalék került kiosztásra a csapatomban és 2007 január és október között 85,5%-os forgalomnövekedést sikerült elérni... ezt azért jó látni, mert bármelyik hagyományos értelembe vett vállalkozó ismerősömmel beszélek (boltos, vendéglős stb.) mindenki örül ha nem csökkent a forgalma... plusz, nekem egy fillérem sem áll az üzletben! Ellenben nagyon sokat tanultam a vezetésről, a szponzorálásról, motiválásról!

Gábor, Norbert! Egyszer leülhetnénk egy ebéd mellett beszélgetni erről, természetesen a beszervezés terhe mellet! :-)

Üdv: Gábor

Erdélyi Norbert · http://www.arajanlatmarketing.com/blog 2007.12.03. 21:33:12

A szegedi éttermeket preferálnám, a debrecenieket végig-ettem, a kiskunhalasiakat még nem ismerem [cuslágos poén helye] :))

Szöllősi Gábor 2007.12.03. 21:40:38

Akkor Kiskunhalasra megyünk! Persze azért láttam már olyan mlm üzleteket is, akik tényleges vállalkozást építettek az eladásokra és a rendszer kiépítésére. Gábor, a Te vállalkozásod pont ilyen. Gondolom Te is kaptál minden infót, cd, tanulmányt, meg miegyebet az elején! Arra felépítetted a vállalkozásodat és ahhoz szorosan kapcsolódóan egy profi értékesítési weboldalt! A rendszer így szerintem barátibb, mint nyomulni az ismerősökre! Nem?

Benke Gábor · http://www.tudatoshaztartas.hu 2007.12.04. 09:18:51

Rendben, akkor menjünk ide: www.sostocsarda.hu/
Tényleg jó lenne leülni beszélgetni! Marketingről, online marketingről, network marketingről... Máriát is meg kellene hívni!

A december zsúfolt, de gondolom januárban már senkinek nem okoz gondot egy hétvége...

Benne vagytok?

Norbert 2007.12.10. 12:01:45

Én meg pont azt mondom, hogy bármiről csak ne marketingről: kajákról, filmekről, és tudok egy pár viccet is.., ha valaki hazaviszi az autót piálhatunk is :))

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2007.12.21. 19:04:52

Sziasztok!

Csak most jutottam oda, hogy elolvastam ezt a blogbejegyzést, és roppant tanulságosnak találtam, különösen azért, mert épp ma volt egy konfliktusom valakivel, aki biztosítási ügynökként dolgozik, vagy ahogy most mondják: "öngondoskodási tanácsadóként". Én nehezményeztem, hogy olyan tanácsot adnak, amivel pénzügyileg-könyvelésileg szabálysértésbe "hajszolják" a vállalkozót, az illető pedig kijelentésemet rosszindulatúnak minősítette.
Én az MLM/biztosítási ügynök történetet nem azért tartom nagyon veszélyesnek, mert beetetik a "te is milliomos lehetsz passzív jövedelemből" szöveget, hanem mert etikátlan dolgokat mondatnak el velük az értékesítés érdekében. Áruld az aloe verát, mondd el, hogy mindenre jó, aztán ha véletlenül valakinek allergiás reakciói lesznek a benne lévő nátrium benzoátra, az még belefér. És teszik mindezt úgy, hogy közben a nagy átverést a barátaiddal játszd el, vidd a vásárra a megbízhatóságodat. Ráadásként ezek az emberek elhiszik magukról, hogy ők VÁLLALKOZÓK, holott nem, mert csak számlás alkalmazottak, hiszen egyetlen üzleti döntést sem hozhatnak meg az anyacégtől eltérő módon.
Aztán persze vannak olyanok, akiknek bejön. Ismertem én is egy ilyen csókát. Volt egy olyan sokzsebes horgászmellénye, és amikor jól kifaggatta a delikvenst, hogy milyen bajai vannak, akkor minden zsebből más MLM cég termékét húzta elő, mint a Csodát magát. Minden céget addig használta, amíg "jó marketingje" volt, és álmából felriasztva is köpte bármely cég pilótajáték-tervét. Zseniális volt.
Sziasztok,

Ujvári Mara (PikPok)

Benke Gábor · http://www.tudatoshaztartas.hu 2007.12.23. 16:06:20

Bocs az off-ért!

Januárban jelentkezek egy tanulmánnyal, ahol egy olyan gazdasági modellt fogok bemutatni amit 3 éve alkalmazok eredményesen... És ebben nincs sem "adjál el" sem "mondd el mi mindenre jó"!

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Szöllősi Gábor 2007.12.23. 16:09:20

Köszönjük és várom a tanulmányt! Ja, és majd egyeztessük össze a találkát!

Üdv.: Gábor
süti beállítások módosítása